Ricoh neemt DocuWare over

2 juli 2019Ricoh neemt DocuWare over– Ricoh Company, Ltd. (Tokyo, Japan) heeft vandaag een definitieve overeenkomst aangekondigd voor de overname van DocuWare, een toonaangevende leverancier van producten en diensten rond informatie- en documentbeheer.

DocuWare, met hoofdkantoor in München (Dui), levert cloud- en on-premise software voor documentbeheer en workflow automatisering aan meer dan 12.000 klanten in meer dan 90 landen over de hele wereld via een netwerk van 600 partners.

David Mills, Corporate Senior Vice President, Ricoh Company Ltd, zegt: “We zijn van plan om een ​​bloeiende onderneming op te bouwen die tegemoet komt aan de groeiende behoefte van bedrijven over de hele wereld om hun bedrijven en werkplekken te digitaliseren, waar ze zich ook bevinden. We zien een sterke vraag van onze klanten om de waarde van hun documenten en zakelijke inhoud te maximaliseren om hun groei te ondersteunen. De overeenkomst die we hebben gesloten met DocuWare, die een marktleidend, cloud-first content-dienstenaanbod heeft, is een enorm belangrijke stap om aan die behoefte tegemoet te komen. We zijn erg blij met de extra mogelijkheden die we zullen bieden aan huidige en nieuwe klanten. “

Van partner naar dochteronderneming

Docuware is al geruime tijd een partner van Ricoh, dat de software zowel intern voor de eigen activiteiten gebruikt als bij bestaande klanten.

Groeiplan

De acquisitie van Docuware is volgens Ricoh een volgende stap om te groeien op het gebied van diensten voor een digitale werkomgeving. Deze groei wil de print-specialist realiseren door zowel organische groei als door overnames.

Alles weten over DocuWare?

Lees alles over ons Document Management systeem via deze link.

Bron: via deze link.